KRAKAKOA – organická bean-to-bar čokoláda z Bali

Hlavnou myšlienkou Krakakoa je že niektoré z najkvalitnejších produktov na svete sa dajú vyrábať práve tu v Indonézii.  Jedným z nich je určite čokoláda. Sú presvedčení, že je potrebné chrániť životné prostredie a zároveň podporovať hospodársky rozvoj. Poslaním Krakakoa je zmeniť spôsob, akým spôsoby výroby potravín vplývajú na ľudí a planétu, počnúc kakaom.

Spoločnosť bola založená v roku 2013 ako Kakoa, z ktorej vznikla značka Krakakoa vznikla v októbri 2016. Inšpirovaná sopečným ostrovom, chce Krakakoa svetu objasniť, že ich čokoláda je hrdo indonézska.

Kakaové bôby pochádzajú z ekologického pestovania a získavajú sa z malých fariem, ktoré využívajú udržateľné metódy pestovania a partnerským poľnohospodárom sa za úrodu vypláca viac ako minimálna cena Fairtrade.

Doprajte si jedinečnú chuť a zvodné arómy Indonézie organicky pestovaného kakaa, z ktorého vyrábajú originálnu Krakakoa čokoládu spôsobom bean-to-bar s zanietením a vášňou.

AKO SA VYRÁBA ČOKOLÁDA KRAKAKOA

  • Lokálni poľnohospodári najprv rozlomia kakaové struky a vyberú z nich iba zrelé a zdravé kakaové bôby.
  • Kakaové bôby sa ďalej fermentujú po dobu až 7 dní. Počas fermentácie sa vyvíja chuť a aróma bôbov a znižuje sa ich horkosť.
  • Následne sú prirodzene sušené na slnku ďalších 7 dní. Sušením na slnku sa zníži obsah vlhkosti v kakaových bôboch, aby sa zlepšila ich skladovateľnosť.
  • Počas praženia kakaových bôbov nastáva Maillardova reakcia, vďaka ktorej má čokoláda Krakakoa charakteristickú vôňu a chuť.
  • Kakaové bôby sa rozsekajú na malé kúsky tzv. nibs a počas tohto procesu sa oddelia škrupiny.
  • Nibs sa pomelú na pastu zvanú kakaový likér a zmiešajú sa s inými zložkami, ako je kakaové maslo a cukor. Zmes sa rafinuje až 48 hodín za vzniku hodvábne hladkej čokolády.
  • Hotová čokoláda je temperovaná, aby umožnila vytvorenie správnych kryštálov kakaového masla, ktoré jej poskytnú hladký a lesklý vzhľad, a potom sa naleje do špeciálnych formičiek.
  • Po stuhnutí sú čokoládky vybraté z foriem a starostlivo ručne zabalené do krásnych obalov KRAKAKOA❤ .

Vyvážená kombinácia chutí mierne štipľavého korenia a jemnej morskej soli vytvára dokonalú chuť tejto pravej indonézskej čokolády.
Naša exkluzívna čokoládka Krakakoa soľ a korenie vyhrala bronzovú medailu Akadémie čokolády v roku 2017 v Londýne.
Je vyrobená z kakaových bôbov a čierneho korenia zo Sumatry a morskej soli z Bali.

POĎ SI PO SVOJU KRAKAKOA ČOKOLÁDU DO E-SHOPU

Čokoládu KRAKAKOA v 5 príchutiach nájdete v našom bio obchodíku BALI GARDEN na Dúbravčickej 1/A v Bratislave a v našom E-SHOPE.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *