KRAKAKOA – organická bean-to-bar čokoláda z Bali

KRAKAKOA – organická bean-to-bar čokoláda z Bali

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_gallery interval=”3″ images=”4911″ img_size=”large”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Hlavnou myšlienkou Krakakoa je že niektoré z najkvalitnejších produktov na svete sa dajú vyrábať práve tu v Indonézii.  Jedným z nich je určite čokoláda. Sú presvedčení, že je potrebné chrániť životné prostredie a zároveň podporovať hospodársky rozvoj. Poslaním Krakakoa je zmeniť spôsob, akým spôsoby výroby potravín vplývajú na ľudí a planétu, počnúc kakaom.

Spoločnosť bola založená v roku 2013 ako Kakoa, z ktorej vznikla značka Krakakoa vznikla v októbri 2016. Inšpirovaná sopečným ostrovom, chce Krakakoa svetu objasniť, že ich čokoláda je hrdo indonézska.

Kakaové bôby pochádzajú z ekologického pestovania a získavajú sa z malých fariem, ktoré využívajú udržateľné metódy pestovania a partnerským poľnohospodárom sa za úrodu vypláca viac ako minimálna cena Fairtrade.

Doprajte si jedinečnú chuť a zvodné arómy Indonézie organicky pestovaného kakaa, z ktorého vyrábajú originálnu Krakakoa čokoládu spôsobom bean-to-bar s zanietením a vášňou.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][trx_title type=”3″]AKO SA VYRÁBA ČOKOLÁDA KRAKAKOA[/trx_title][vc_column_text]

  • Lokálni poľnohospodári najprv rozlomia kakaové struky a vyberú z nich iba zrelé a zdravé kakaové bôby.
  • Kakaové bôby sa ďalej fermentujú po dobu až 7 dní. Počas fermentácie sa vyvíja chuť a aróma bôbov a znižuje sa ich horkosť.
  • Následne sú prirodzene sušené na slnku ďalších 7 dní. Sušením na slnku sa zníži obsah vlhkosti v kakaových bôboch, aby sa zlepšila ich skladovateľnosť.
  • Počas praženia kakaových bôbov nastáva Maillardova reakcia, vďaka ktorej má čokoláda Krakakoa charakteristickú vôňu a chuť.
  • Kakaové bôby sa rozsekajú na malé kúsky tzv. nibs a počas tohto procesu sa oddelia škrupiny.
  • Nibs sa pomelú na pastu zvanú kakaový likér a zmiešajú sa s inými zložkami, ako je kakaové maslo a cukor. Zmes sa rafinuje až 48 hodín za vzniku hodvábne hladkej čokolády.
  • Hotová čokoláda je temperovaná, aby umožnila vytvorenie správnych kryštálov kakaového masla, ktoré jej poskytnú hladký a lesklý vzhľad, a potom sa naleje do špeciálnych formičiek.
  • Po stuhnutí sú čokoládky vybraté z foriem a starostlivo ručne zabalené do krásnych obalov KRAKAKOA❤ .

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”4910″ img_size=”large” css=”.vc_custom_1593282405205{margin-bottom: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;}”][vc_column_text]Vyvážená kombinácia chutí mierne štipľavého korenia a jemnej morskej soli vytvára dokonalú chuť tejto pravej indonézskej čokolády.
Naša exkluzívna čokoládka Krakakoa soľ a korenie vyhrala bronzovú medailu Akadémie čokolády v roku 2017 v Londýne.
Je vyrobená z kakaových bôbov a čierneho korenia zo Sumatry a morskej soli z Bali.[/vc_column_text][trx_button style=”border” size=”medium” align=”center” link=”https://baligarden.sk/kategoria-produktu/bali-potraviny/cokolada-z-bali/” top=”0px” bottom=”30px”]POĎ SI PO SVOJU KRAKAKOA ČOKOLÁDU DO E-SHOPU[/trx_button][trx_quote top=”0px”]Čokoládu KRAKAKOA v 5 príchutiach nájdete v našom bio obchodíku BALI GARDEN na Dúbravčickej 1/A v Bratislave a v našom E-SHOPE.[/trx_quote][/vc_column][/vc_row]

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *